PlayStation Plus + digitala spel

Vi lever i en digitaliserad spelvärld där fysiska lagringsmedier som cd-rom-skivor, disketter eller spelkassetter i hårdplast är – för flertalet spelare – ett nostalgiskt spelminne blott. Dock finns det fortfarande en äldre generation av spelare där samlarvärdet av att verkligen ta, se och öppna spelen ur deras förpackningar är liksom ”lilla julafton” på något vis – när nya spel kommer ut på marknaden. Ni får gärna fortsätta använda fysiska lagringsmedier men denna artikel kommer handla om digitala spelabonnemang kopplade till PlayStation.

Idag är alla tv-spel som släpps på marknaden nedladdningsbara som filer och allt färre köper spelen i dess fysiska form. Fördelarna är att man slipper skapa utrymme och plats på hyllor eller skrivbord – eftersom spelen är digitaliserade och finns som nedladdningsbara filer istället.

PlayStation Plus är ett spelabonnemang utgivet av Sony Interactive Entertainment Europe. Detta är världens största spelgemenskap och sammanför nya och gamla generationer av spelare på ett och samma ställe. Vad kostar det då?

Olika spelabonnemang och priser

PlayStation Plus går att teckna som abonnemang per månad, kvartal eller årsvis.

Absolut billigast är att teckna för ett år direkt. Priset blir 620 kr och du kan även säga upp abonnemanget när som helst – då upphör det vid slutet av innevarande månad. Du sparar ca 40% på priset om du väljer ett årsabonnemang. Dyrast är det att endast teckna ett abonnemang per månad eller kvartal. Båda dessa alternativ kostar dig ca 40% mer i pris än att välja ett årsabonnemang. Vad får du tillgång till vid ett medlemskap?

  • 24 stycken nya spel varje månad.
  • Du får ”multiplayer mode” och kan finna lagkamrater eller motståndare på ett lätt och smidigt sätt.
  • Erbjudanden och exklusiva rabatter på PlayStation Store.
  • 100 GB lagringsutrymme online, i molnet, till dina sparfiler och spel.

Spelvärlden har blivit digitaliserad och det bör även du bli – om du älskar PlayStation och inget annat! Den enda nackdelen är förstås att du låser dig till en enda spelkonsol – PlayStation! Men nog är den också världens bästa!