Att diskuteras: Hur kommer PS4-kontrollens pekskärm att användas?

Vi har redan etablerat att PS4s uppfriskade kontroll är en vacker pryl. De analoga joystickarna känns stadigare än en bodybuilders biceps, avtryckarna smälter under dina fingrar som mjölkchoklad i en mikrovågsugn, och ljusremsan är snyggare än Chewbacca med Dolce Gabbana-solglasögon. En av de saker vi inte pratat lika mycket om är dock pekskärmen i mitten av kontrollens övre del. Här kommer då användningarna av PS4-kontrollens pekskärm.

Rub-a-Dub

Precis som baksensorn på PlayStation Vita har utvecklare ännu inte argumenterat tillräckligt för den skinande ytan. Förstärkta verklighetsspelet The Playroom låter dig öva dina färdigheter i Pong med den klickbara kompanjonen, medan du kan gå igenom dina power-ups i Killzone: Shadow Fall – men förutom dessa sällsynta exempel har utvecklarna varit ganska tysta om de tillagda möjligheterna. Men betyder detta att den superfluösa funktionen redan är redundant – eller är det bara förbisett?

Inspiration i navigation

DualShock 4 Att diskuteras: Hur kommer PS4-kontrollens pekskärm att användas?Bland alla potentiella användningsområden för pekskärmen, kan det mest uppenbara valet vara navigation. När smartphones och plattor kommit har det blivit naturligt för oss att svepa mellan menyer, och vi misstänker att denna trend även fortsätter med PS4.

D-paden kommer förstås alltid att finnas där om du behöver den, men det finns någonting tillfredsställande med att dra fingret över en yta för att få liv i menyn. Vi misstänker att de flesta spel kommer att använda extrafunktionen på det här sättet, så att du ska kunna gå igenom olika val på skärmen med ett enda finger istället för massvis med tryck på de olika knapparna. Det kommer inte precis att ändra sättet du interagerar med dina spel – men det kan göra det en smula smidigare att gå igenom dem.

Surfa smidigt

På tal om det tycks det vara ofrånkomligt att använda pekskärmen när du surfar på nätet. En läckt video som visar PS4s gränssnitt verifierar att nästa generations plattform kommer att inkludera en webbläsare, och vi misstänker att den responsiva ytan kommer att låta dig interagera med sidor på ungefär samma sätt som en bärbar dators musplatta. Det går att klicka på den, så att trycka på länkar torde vara en ganska enkel grej.

Spel, spel, spel

PS4 games Att diskuteras: Hur kommer PS4-kontrollens pekskärm att användas?Vi vet att inFAMOUS: Second Son kommer att använda den för att scanna fingrar i minispel, så vi misstänker att studior som Quantic Dream kommer att ha roligt med de involverande aspekterna av gränssnittet. Vidare skulle vi inte förvånas om EA Sports tog tillbaka den briljanta pekskärmen inriktad på Vita-versionen av FIFA Football.

Är det värt det?

Mängden tid som vi spenderat på att faktiskt fundera på pekskärmens möjligheter ovan – flera timmar, faktiskt – bevisar hur liten omedelbar anledning det finns för DualShock 4s pekskärm. Dock förklarar det också varför vi är mindrevärda skribenter snarare än stora speldesigners, och vi hoppas att de som är mer fantasirika än vi kommer att komma på några intressantare användningsområden för den.

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+