PlayStation 4-spel som använder DualShock 4s pekskärm

En av de många egenskaper som DualShock 4 har är en klickpar pekskärm högst upp på kontrollen. Det erbjuder ett nytt sätt för spelare att interagera med PS4-spel, men vi vet ännu inte hur många spel från den nya generationen som kommer att använda sig av den. Allt detta kommer att avtäckas så småningom, och här har vi fyra spel vi vet kommer att använda DualShock 4s pekskärm.

Killzone: Shadow Fall

Shadow Marshal Lucas Kellan ackompanjeras av OWL, en avancerad svävande attackdrönare som används i fältet. OWL har fyra attacklägen som spelare kan nå genom pekskärmen:

DualShock 4 Touchpad PlayStation 4-spel som använder DualShock 4s pekskärm

DualShock 4 Touchpad

  • Attack Mode beordrar OWL att röra sig till ett område och attackera vem som helst inom området; alternativt kan du säga till den att attackera en enda fiende direkt.
  • Zipline Mode får OWL att avfyra en zipline, som låter Shadow Marshal resa otroligt snabbt från punkt A till B.
  • Stun Mode liknar Attack Mode, men låter OWL använda all sin energi till att skapa en chockattack som stänger av all elektronik i närheten och bedövar humanoida fiender.
  •  Shield Mode skapar en energisköld precis framför Shadow Marshal, vilket låter skott/projektiler passerade genom från hans sida, men hindrar skott som kommer från andra sidan.

Infamous: Second Son

Infamous: Second Son byter ut Cole McGrath mot en ny protagonist med namnet Delsin Rowe, som jagas i Seattle av Department of Unified Protection (DUP), en organisation som jagar supermänniskor. Ett test skapas för att hitta individer med conduitgenen som kräver en fingerscan, och spelaren använder pekskärmen för att göra testet, liksom för andra viktiga delar av spelet.

Diablo III

Diablo 3 PlayStation 4-spel som använder DualShock 4s pekskärm

Diablo III

Diablo III är fullt av föremål och byten att plundra, och Blizzard Entertainments John Hight avslöjade under videon Sony Conversations with Creators att PlayStation 4-versionen kommer att använda pekskärmen för att hantera inventariet.

Diablo är ett ganska djupt spel och vi gillar inte att belasta för mycket på knapparna. Vi vill ha det väldigt enkelt så att du kan få ut grejorna du behöver så snabbt som du behöver när monstren kastar sig över dig oavsett vad. Vi tror att pekskärmen kommer att ge oss gott om möjligheter att göra gränssnittet mycket lättare.”

Watch Dogs

Ubisofts spel Watch Dogs har huvudpersonen Aiden Pierce, en vigilanthacker som rättar felen i Chicago. Spelare som spelar PS4-versionen av Watch Dogs kommer att använda pekskärmen för att kontrollera Aidens telefon då he hackar andra enheter som gatlyktor och bankautomater.

Borde Sony göra det obligatoriskt för utvecklare att implementera pekskärmen i deras spels kontrollsystem?

DualShock 4 PlayStation 4-spel som använder DualShock 4s pekskärm

DualShock 4

Sonys förstapartspel borde ta första steget och använda pekskärmen som en viktig del av spelandet. Tredjepartsutvecklare borde uppmuntras men inte krävas att använda egenskapen eftersom den om den inte används rätt kan tolkas som en gimmick.

Are you looking forward to using the DualShock 4′s touchpad next generation?

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+