Sony tar färg till PS4 DualShock 4

Är svart för enkelt för dig? Håll i så fall utkik när Sony avtäcker sin nya överraskning för PS4 DualShock 4. Det verkar som att den inte bara förnyar PS4-kontrollens design utan även dess färger.

Alla är väldigt exalterade av de nya egenskaperna DualShock 4 har. Dess pekskärm, ljuslist,  dela-knapp och den nya designen får PS4s trådlösa kontroll att bli allt mer lockande och någonting att se fram emot vid lanseringen. Men vänta, det finns mer. En svart DualShock 4 kommer inte längre att vara det enda alternativet för PS4, då Sony avtäckte en blå och röd variant under Gamescom den 20 augusti.

DualShock 4 Wave Blue Sony tar färg till PS4 DualShock 4Medan de inte visades på scenen, avslöjades det att de nya färgalternativen för PS4s trådlösa kontroll frå namnen ”Magma Red” och ”Wave Blue”.

Nu introduceras ”Magma Red” och ”Wave Blue”, som byter ut det svarta basmaterialet på kontrollen mot ljusare röda och blå versioner. Det ser ut som om den färgade delen av kontrollen fortfarande kommer att ha samma greppbevarande yta. På det hela taget ser de ut som ordentliga kontroller.

”Det tvåtoniga utseendet med Magma Red och Wave Blue tillsammans med det svarta förstärker det stilrena utseendet på DualShock 4”, sade Sony i ett pressmeddelande efter Gamescom.

Priser och lanseringsdatum för blåa och röda kontroller

Kontroller med Magma Red och Wave Blue kommer att finna stillgängliga vid PS4s europeiska lansering den 29 november. Sony har sagt att priset för dem kommer att bli €59 / £54 inklusive skatt. Det verkar dock som att de spelare i Nordamerika som köper PS4 den 15 november inte kommer att ha kontrollens färgval omedelbart. Sony skulle säga att Magma Red och Wave Blue finns tillgängliga ”senare i år” i USA, Kanada, och Latinamerika. Företaget sade dock att PS4-kontrollen kommr att kosta $59 i USA och $59 i Kanada.

Fler färger till PS4s kontroller kommer att komma

DualShock 4 Magma Red Sony tar färg till PS4 DualShock 4De röda och blå färgalternativen för DualShock 4 kommer inte att vara de enda vi lär se, då Sony sagt att fler varianter kommer att vara tillgängliga i framtiden. ”DualShock i ‘Magma Red’ och ‘Wave Blue’ är de första färgalternativen, som representerar två av de mest populära färgerna bland PlayStation-användare”, sade företaget. Men än så länge är det dessa tre färger – röd, blå, och svart – som företaget har verifierat.

En svart kontroll med namnet ”Jet Black” kommer gratis med PS4-konsolen. Sony annonserade PS4s nya lanseringsdatum denna vecka, och lovade lanseringstitlar som  Assassin’s Creed IV: Black Flag, Watchdogs, Battlefield 4 och Killzone: Shadow Fall. Sony går också ihop med internetleverantörer för att få med Virgin Media i speciella bredbandspaket till spelarna.

Ja, Sony upphör verkligen aldrig att överraska oss medan PS4-lanseringen närmar sig. Kom ihåg att färgerna på framsidan kommer att förändras. Så oroa dig inte allt för mycket om en blå laser på en röd kontroll, om det är ett problem för dig. Så kommer du att köra med ”Magma Red” eller ”Wave Blue”?

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+