Thrustmasteravtäcker den första officiella ratten till PS4

För att njuta av en unik upplevelse med höga nivåer av prestation, kan racingspelfantaster räkna med den enda officiella ratten från PS4 som har dubbla licenser – från Sony Compute Entertainment Europe (SCEE) och för DRIVECLUB, det socialt laddade nästa generations racingspel på denna nya konsol: T80 – DRIVECLUB Edition från Thrustmaster.

T80 är designad specifikt för PS4, och kan skryta med ett antal egenskaper som utnyttjar konsolens förmågor. Officiell mjukvara kommer att låta PS4 upptäcka T80 automatiskt, och knapparna ”Share”, ”Options” och ”PS” kommer att inkluderar för att fullt ut kunna replikera PS4-kontrollen. T80 har totalt 11 knappar samt en d-pad med flera riktningar.

PS4 T80 DRIVECLUB Edition Thrustmasteravtäcker den första officiella ratten till PS4Estetiskt sätt har T80 en stor ratt med 25 cm gummiöverdrag som ger dig ett ergonomiskt grepp, men den liknar annars Thrustmaster RGT. Till skillnad från RGT har T80 dock ingen kopplingspedal, men pedalerna sägs ha justerbara vinklar för att anpassa sig till olika körstilar. På samma sätt har T80 inte någon växelspak, utan den förlitar sig istället på spakarna vid ratten.

Styrandet kommer att vara mjukt tack vara den realistiska linjära resistansen med automatisk omfokusering, men det omnämns inte någon kraftfeedback, vilket antagligen förklarar det låga priset jämfört med premiumhjul T500, Thrustmasters flaggskepp – i jämförelse kommer T80 att säljas för €99.99 som en limited edition tillsammans med lanseringen av Drive Club.

Som en lågbudgetratt ser T80 rätt ut, men bristen på kopplingspedal och det som ser ut att vara en brist på kraftfeedback kan oroa hardcoreanvändare – speciellt eftersom detta är den enda ratten som verifierats som kompatibel med PS4 än så länge. Än så länge vet vi faktiskt inte om Thrustmasters, Logitechs, och Fanatecs tillbehör kommer att vara kompatibla med PS4, vilket kan oroa de av oss som köpt premiumtillbehör som Fanatec CSR Elite och Thrustmaster T500.

PS4 steering wheel Thrustmasteravtäcker den första officiella ratten till PS4Avtäckandet om T80 är ändå en intressant utvecklare eftersom bara spel som Gran Turismo och Forza Motorsport tidigare ansetts värdiga att få licensierade rattar utvecklade åt dem, så detta kan vara en indikation för Drive Clubs potentiella möjlighet som PS4s flaggskepp bland racingspel.

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+