PS4 Kontroller

Nya PS4-kontroller är en del av lanseringen av den senaste versionen av världens favoritspelkonsol. Vi har imponerats av PS4 en tid nu, liksom av löftet om den nya generationens spelupplevelse. Hur mycket skiljer sig DualShock 4 från den kompanjon som vi haft de senaste sju åren, DualShock 3? Den nya spelmaskinen kan komma att revolutionera allt vi upplevt hittills, det gäller väl även för kontrollerna? Vi antog att det bästa sättet att få in känslan för de nya kontrollerna är att jämföra den kommande PS4-DualShocken sida vid sida med den gamla goda PS3-DualShocken.

Den övergripande design för PS4-kontrollen

PS4 Kontroller till nya Playstation 4

Dualshock 4 handkontroller

Den nya PS4-handkontrollen är mycket större än föregångaren, nästan lika stor som Xbox One-kontrollen. Den extra bredden på DualShock 4 kan kännas konstig till en början, men den rapporteras faktiskt kännas riktigt bra i handen, och det extra avståndet mellan dina tassar ger dem lite extra utrymme att andas. Den nya kontrollen har mjukare kurvor än sin föregångare och en lenare yta, och den känns lätt men stadig och robust.

Nya knappar och joysticks

Den mest spännande aspekten med den nya DualShock 4 för många av oss är de nya analoga joystickarna. Med den lösa känslan och de stora centrala döda zonerna har DualShock 3s analoga joysticks aldrig varit riktigt lika bra som Xbox 360s eller Nintendos motsvarigheter, vilket gjort att speciellt FPS-fantaster inte kunnat känna att de spelat sitt allra bästa.

PS4-joystickarna på DualShock 4 känns lite lättare, mer lyhörda nära mitten och de verkar känsligare i allmänhet. Den upphöjda ringen runt omkretsen gör dem lättare att greppa under långa spelperioder – de gamla DualShock 3-joystickarna kändes lite halkiga efter ett tag.

Knapparna och utlösarna på DualShock 4-kontrollerna

PS4 kontroller den nya dualshock 4 joystickSom med DualShock 3 är de analoga knapparna lätta och fjädrande, men nu är de kurvade en smula utåt, vilket tydligen känns konstigt till att börja med, men snart börjar det kännas väldigt naturligt. Precis som förut har knapparna ganska långt att resa och verkar väldigt mottagliga, så de borde fungera bra med de där bilspelen där du inte vill köra gasen i botten hela tiden. L1- och L2-knapparna verkar också enklare att dra tag i när du har bråttom, men de fungerar fortfarande väldigt bra.

Knapparnas positioner har inte förändrats – det är samma grunddel av PlayStation-märket – men de har förlorat sina analoga förmågor. Med tanke på för hur få utvecklare som använde detta är det inte så mycket av en förlust, och känslan är lätt och precis.

Den mest kontroversiella förändringen på DualShock 4 är antagligen omflyttningen av Start- och Selectknapparna för att få utrymme för en central touchpad. De är definitivt inte lika lättillgängliga till hands om du behöver nå dem mitt i ett spel, och många PS4-spel har förlitat sig en hel del på dem för kartor eller inventarieskärmar.

Ytterligare funktioner i DualShock 4-kontrollerna

PS4 kontroller dualshock 4 till nya Playstation 4DualShock 4-kontrollerna har också flera nya tillägg som helt säkert kommer förändra din spelupplevelse. Den mest märkbara skillnaden är de tvåpunktade, klickbara touchpadsen, som öppnar upp helt nya spelmöjligheter.

Ett annat fantastiskt tillägg är ljusbandet på kontrollens övre yta, som visar olika färger baserat på antalet spelare. Den ändrar också färg för att visa viktig spelinformation, som när en spelare har dåligt med liv.

Delaknappen är ett välkommet tillägg i DualShock 4 då det kommer tillåta spelare att sömlöst dela livespelande och ladda upp inspelade videos till Facebook. Det kommer också att finnas inbyggda monohögtalare och ett hörlursuttag i de nya PS4-kontrollerna vilket, tillsammans med de tillhörande hörlurarna, kommer att göra ordentlig interaktion mellan spelare möjligt, någonting som saknats i PS3s era.

PS4s nya DualShock 4-kontroller ser verkligen ut att bli en återuppfinning – det är definitivt det största steget framåt för Sony sedan de först introducerade DualShock för det första PS, och det är möjligtvis den mest intressanta och innovativa kontrollen på någon konsol sedan Wiis kontroll. Så är du redo för kontrollen för den nya generationen.