Android till Xbox 360: Vad kan PS4s DualShock 4 användas till?

PS4-kontrollen är en radikalt förbättrad DualShock, den typen av kontroll som du gillar så pass att du kommer vilja använda den även på andra plattformar.

Så dagen efter att vi köpt två kontroller drog vi igång med att testa vad vi kunde få dem att fungera på. Vi testade DualShock 4 på en Android-platta, en iPhone, en Windows-dator, en Max, en Ouya, en PlayStation 3, en PlayStation Vita, en Wii U, och en Xbox 360.

Android till Xbox 360 Vad kan PS4s DualShock 4 användas tillResultaten då? Mja, resultaten var varierade.

DualShock 4 synkroniserar med en PC genom Bluetooth som en generisk trådlös kontroll, och fungerar perfekt i Steams”Big Picture”-läge. Ouya, Mac, och PlayStation 3 fungerar alla med en mikro-USB-kabel, trots att PlayStation 3s spelstöd var ojämnt blandat, och rörelse stöd inte. Android-plattan synkroniserade med Bluetooth, men vi kunde inte få någonting att fungera med kontrollen. Vita kände igen kontrollen, men vägrade synkronisera med den. iPhone fungerade inte alls. Varken Wii U eller Xbox 360 ville ha någonting att göra med kontrollen.

Ett antal saker värda att tillkännage: Om du köper kontrollen allena följer det inte med en mikro-USB-kabel. Och för att få DualShock 4 att hamna i synkroniseringsläge måste du trycka och hålla in PS-knapparna tills ljuset på baksidan börjar blinka rytmiskt.

PS4 DualShock 4 Android till Xbox 360 Vad kan PS4s DualShock 4 användas tillAlla tester vi gjort fick oss att använda standardsystemen och standardmjukvara. Och det har förstås gjorts innan den officiella lanseringen av PS4, så drivrutiner skulle kunna släppas för exempelvis PS3 och Vita för att förbättra eller lägga till stöd.

Det finns redan många som försöker lista ut hur man får DualShock 4 att fungera bättre med andra enheter.

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+