Cars-projektet kommer att stödja PS4:s Morpheus-projektet

Den senaste racing-simulatorn Project Cars kommer att stödja Sony:s senaste virtual reality-headset, kallat Project Morpheus, kungör Slightly Mad Studios.

“Vi är stolta i dag, över att kunna berätta att Project CARS kommer att stödja Project Morpheus och således ge spelarna ett fräscht, eggande nytt perspektiv på hur det känns att sitta i en cockpit på en högprestandamaskin som kör kring en vacker plats”, förklarar en av studions bloggar.

Cars-projektet kommer att stödja PS4s Morpheus-projektet“Virtual reality passar perfekt för racingspel eftersom spelvärlden bokstavligt talat kommer rusande emot dig från ett avstånd. Den ökade känslan av djup och hastighet som det stereoskopiska seendet ger dig gör allting fantastiskt verkligt. Så när du gör ett race får du en mycket bättre uppfattning om såväl avstånd som positioner och du känner dig betydligt mer innesluten i världen snarare än tittar på den genom ett fönster”.

Inlägget förklarar att head-tracking genom Play Station-kameran kommer att göra det möjligt att flytta omkring i cockpiten också.

“Vi tror att spelare kommer att bli som bortblåsta av Morpheus-projektet när de får tag på det”, lägger Slightly Mad Studios sedan till. “Cars-projektet handlar helt och hållet om att gå i en race-förares skor och att ta den ultimata resan mot kändisskap. Virtual Reality och Morpheus-projektet kommer tillåta dig att uppleva varje startljus, varje hörn, varje mållinje genom förarens ögon som aldrig dörr”.

Cars-projektet släpps i november till PS4.

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+