Inga PS4-spel installeras på externa hårddiskar, endast intern HDD

SCE Worldwide Studios VD Shuhei Yoshida är välkänd för att använda sociala media som Twitter för att umgås med “vanliga” spelare och svara deras frågor, vilket uppmuntrat en stor mängd hängivna och lokala spelare över hela världen, och nu svarar han på frågor om PS4s hårddisk.

PS4-spel till externa hårddiskar

Yoshida avslöjade en överraskande aspekt angående PS4s spelinstallation, PS4s hårddisk eller, för att vara precis, den externa hårddisken. Spelare kan tydligen inte installera PS4-spel på externa hårddiskar, och måste istället använda konsolens 500GB HDD.

PS4 console Inga PS4-spel installeras på externa hårddiskar, endast intern HDD“Hej herr Yoshida, kan vi använda externa hårddiskar för att installera spel utan att behöva ha det på den primära interna hårddisken?”. “Nej”, svarade Yoshida.

Detta blir ett något bekymrande problem för många spelare då hårddiskutrymme tas upp vid en överraskande hastighet, och speciellt med nästa generationens spel kommer det definitivt behövas en överraskande mängd utrymme. Dessa nyheter kommer strax efter att Yoshida avslöjade att PS4-spelare kan installera kompletta spel direkt på konsolen, återigen genom ett tweet:

“Kära Shuei. Kommer vi att kunna installera hela spel på HDD från skiva (med skiva på plats för verifiering) på PS4?” “Ja”, svarade Yoshida.

500 gigabyte kanske låter som mycket, och det kommer antagligen räcka för de flesta PS4-användare, men valet att använda en extern HDD vore bekvämt.

Inga PS4-spel installeras på externa hårddiskar, endast intern HDDDet kommer bli intressant att se om Sony erbjuder uppgraderande interna hårddisker – kanske ett val av 1-2 TB – för att bota detta. HD videomaterial samt de allt större spelen för den nya generationen kan lätt fylla upp 500 GB ganska fort.

Medan begränsningen på installation av extern HDD kan verka som en nackdel för en del, så kommer det antagligen inte vara tillräckligt för att förstöra Sonys fantastiska rykte och deras förstaplats i racet för den nya generationens konsol. Det är en nackdel, och med tiden kommer Sony att förstå det och antagligen också erbjuda uppgraderingar, och det kommer bli intressant att se exakt hur dessa alternativ kommer vara – exempelvis om du kommer kunna “flytta” digitalt material till en extern flashdrive eller kanske till och med ladda upp material i molnet, till exempel.

Sonys nästa generations PS4 kommer till återförsäljarna den 15 november 2013 för ett pris på $399. För mer information, prenumerera på vår mailinglista för de senaste PS4-nyheterna.

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+