PS4 ‘det enkla valet’ säger utvecklarna av Battlefield 4

Kring nyheterna om Xbox Ones förseningar säger utvecklare av Battlefield 4 att PS4 är ett enkelt val. Flera utvecklare från Digital Illusions Creative Entertainment (DICE), företaget bakom det kommande Battlefield 4, har svarat den senaste rapporten om försening av Xbox Ones lansering i Sverige. Enligt en rapport från MP1st den 15 augusti var både Alan Kertz och Gustav Halling mycket kritiska till Microsofts beslut att begränsa tillgängligheten för nästa generations system.

Microsoft tillkännagav nyligen att Xbox One kommer att försenas i flera länder, inklusive Sverige. Istället för att lanseras i 21 länder kommer Xbox One bara lanseras i 13, vilket flyttar lanseringen till 2014 i länder som Sverige, Ryssland, Belgien, Danmark, och andra.

Battlefield 4 PS4 'det enkla valet' säger utvecklarna av Battlefield 4

Battlefield 4

Microsoft förklarade inte riktigt vad som fick dem att försena några länder. De kanske försöker koncentrera sig på områden där de vet att de har bäst chans att sälja konsoler. De har inte sagt det, men Nordamerika ströks verkligen inte från listan. Länder inkluderade på listan är Australien, Österrike, Brasilien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Irland, Mexiko Spanien, Storbrittanien, USA och Nya Zealand.

Dessa förseningar kan leda till att många potentiella konsolköpare som ännu inte bestämt sig för att köpa PS4 eller Xbox One väljer att köra med PS4. Kunder i länder där Xbox blir försenat kan förstås undersöka möjligheterna att importera konsoler från områden där de är tillgängliga i november, men bara så länge de inte är regionbegränsade. Det verkar dock vara mycket krångel när du lika gärna kan köpa en PS4 från en lokal återförsäljare.

Svenskarna på DICE tog till Twitter för att vädra sin support för PlayStation 4, och utvecklaren Alan Kertz sade att “jag märker att Microsoft verkar fast beslutna att göra det enklare och enklare att välja #PS4 för Gen4 i Sverige.”

Gustav Halling, ledande speldesigner på Digital Illusions Creative Entertainment, höll med. Han är inte säker på hur Microsoft tänker när de “inte lanserar i ett så progressivt land som Sverige.” Han nämnde också att landets medborgare alltid kommer att köpa den hetaste produkten, vilket han sade kommer att bli PS4.

PS4 'det enkla valet' säger utvecklarna av Battlefield 4Digital Illusions Creative Entertainment är baserat i Stockholm. Sverige är en av åtta regioner som inte kommer att få Xbox One förrän nästa år. De andra olyckliga nog att vara på listan är Belgien, Danmark, Finland, Nederländerna, Norge, Ryssland och Schweiz.

Xbox One har varit objektet för PR-katastrof efter PR-katastrof sedan den avslöjades. Det har varit tung kritik mot DRM-begränsningar, och vidare 180 graders svängar och kritik mot självpubliceringspolicy har knappast hjälpt Microsoft.

Som om nyheten att Xbox One försenas i ett antal länder inte är illa nog, så är det oroväckande för Microsoft att utvecklare av ett så stort spel som Battlefield 4 stödjer deras rival, PS4.

Battlefield är ett av de mest förväntade nästa generationens spel att lanseras i år. Battlefield 4 kommer sent i oktober till Xbox 360, PlayStation 3 och PC. En nästa generations version planeras till när PS4 och Xbox One kommer. Skriv upp dig på vår mailinglista för de senaste och mest uppdaterade nyheterna om PS4-konsoler och -spel.

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+