PS4s kontroll DualShock 4 fungerar med Windows, men inofficiellt

Om du haft tur nog att ha fått händerna på en PlayStation 4 nu när de släpptes i förra veckan, då vet du hur betydligt bekvämare DualShock 4 är jämfört med tidigare versioner av DualShock-kontrollen. Därför undrar du säkert hur lång tid det kommer att ta innan du kan använda din DualShock 4 till andra prylar.

Vi lärde oss förra månaden att DualShock 4 fungerar med PlayStation så länge du ansluter den med USB, men hur fungerar det med PC? Det ser ut som det blir en ganska kort väntan där, eftersom PCSX2-forummedlemmen InhexSTER har skapat ett vekrytg som låter DualShock 4 fungera med Windows-spel.

PS4 controller PS4s kontroll DualShock 4 fungerar med Windows, men inofficielltInhexSTERs vekrtyg kartlägger DualShock 4s kontroller till en virtuell kontroll för Xbox 360, som har stöd av ett stort antal PC-spel. Det innebär att många PC-spel som stödjer kontrollen för Xbox 360 tekniskt sett borde fungera med DualShock 4. Än häftigare är att du kommer kunna köra DualShock 4 trådlöst om du råkar använda dig av Windows 8 eller Windows 8.1.

Om du kör Windows 7 eller äldre så måste du ha din DualShock 4 ständigt ansluten i maskinen för att du ska kunna använda den. Vi kan inte tänka oss en bättre anledning för att uppgradera till Windows 8, än att du då kan köra trådlöst med din DualShock 4.

Kan du det?

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+