Sony sätter till sist PS4s lanseringsdatum och gör stora avslöjanden

Sony har till sist avslöjat detaljerna kring när vi till sist ska få våra tassar på den heta nästa generationens konsol. Sonya avslöjade vid Gamescom att PS4 kommer att släppas den 15 november i Nordamerika och den 29 november i Europa, Latinamerika och Australien.

Den nya konsolen kommer att anlända i tid för julsäsongen i totalt 32 länder.

Pratat kring PS4 har byggts upp sedan den avslöjades och genom E3 i juni, och Sony Computer Entertainments grupp-VD Andrew House har berättat att de nu fått in uppemot 100 miljoner förhandsbeställningar från runtom i världen.

Gamescom Playstation 4 Sony sätter till sist PS4s lanseringsdatum och gör stora avslöjandenHouse utdelade till och med en liten knuff mot Microsoft innan han avslöjade PS4s lanseringsdatum, och påminde fansen om att medan ”andra har ändrat sitt meddelande och sin historia” har Sony alltid varit konsistenta. Xbox One har sett ett antal förändringar i sin policy de senaste veckorna.

PS4 kommer att kosta $399 i USA, £349 i Storbritannien.

PS4s lanseringsdatum var den största nyheten i dagens händelser, men det var knappast den enda nyheten.

Sony nämnde även PlayStation Plus, Sony Music Unlimited, Twitch-integration, och Remote Play, och gjorde några stora avslöjanden kring dessa tjänster. Remote Play från PS4 till PS Vita kommer till exempel att vara tillgängligt för nästan varenda spel, och PS Plus-prenumeranter kommer att få en del bra rabatter.

Sony sätter till sist PS4s lanseringsdatum och gör stora avslöjandenFöretaget lade ned förvånansvärt mycket tid på indiespel, och avslöjade en stor mängd av indietitlar som Sony säger alla kommer finnas exklusivt tillgängliga för systemet vid lansering. När Sonys PlayStations huvudarkitekt Mark Cerny tog över scenen, var han snabb med att kalla PS4 ”världens mest kraftfulla spelkonsol”, och han lade till att detta är Sonys ”starkade lanserings-lineup i PlayStations historia” och ”visar stor bredd och mångfald eftersom arkitekturen har förenklat utveckling”, vilket Cerny sade gjorde att det gick snabbare att få ihop nya indietitlar. Mycket av eventet tillägnades åt att påpeka indieexklusiva – ännu en fjäder i Sonys allt större hatt: Indie i andra medium har alltid betytt ”liten” och ”ensamstående”, aldrig plattformsagnostisk, därav Sonys extra ansträngning – något många skulle påstå att de inte gjorde med PS3 – genom att försöka visa vad de ser som högsta klassens indiematerial.

Dessutom kommer Sony att gå ihop med Virgin Media för bredband i Storbritannien, och kan erbjuda bra rabatter för PS4-spelare.

För filmfantaster har Sony och Ubisoft avslöjat att en Watch Dogs-film kommer att komma, baserat på den nya generationens spel som planeras.

Sony har också avslöjat att deras PS4 DualShock 4-kontroll kommer att komma i rött och blått, vilket de kallar ”Magma Red” och ”Wave Blue”. Och inte nog med det, nu har dessutom det efterväntade prisfallet på PS Vita kommit.

Till och med PS3 fick lite kärlek, med PlayStation 3-avslöjanden kring en Grand Theft Auto V-konsolsammanslagning, en ”LittleBigPlanet Hub”, och Gran Turismo 6.

Sony avslöjar onekligen en hel del goda nyheter som säkert kommer ge dem fler kunder. Kan Xbox One hålla takten?

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+