Sony visar upp Gaikai-planer – lanseras nästa år i US, kommer även till PS3

I en intervju med EDGE Online förklarade Jim Ryan, VD för Sony Computer Entertainment Europe,  situationen med Gaikai, och förklarade att det kommer att börja lanseras i Nordamerika under 2014 till PS4, innan det släpps för Vita och dessutom PS3.

På tal om att Gaikai inte diskuterades under Sonys Gamescom-konferens sade han:

Gaikai plans Sony visar upp Gaikai-planer - lanseras nästa år i US, kommer även till PS3Ja, och jag ska berätta varför vi inte nämnde det igår. Planen är alltså att börja med Nordamerika nästa år och planen är att fixa en streamingtjänst som kommer göra att PS3-material kan streamas direkt till PS4 sen PS Vita och sist PS3.

Ryan fortsatte med att säga “det kommer att hända 2014 och börja med Nordamerika” innan det tar sig till de med dålig bredbandshastighet i Europa, vilket han kallar “en vägkarta” för Gaikai, trots att de inte riktigt har en tidsplan för det än så länge. Gamescom är främst till för den europeiska publiken, så det var därför det inte nämndes under konferensen.

PS4 Cloud service Sony visar upp Gaikai-planer - lanseras nästa år i US, kommer även till PS3Hans fortsatte med att “det finns bara några problem på vägen som vi behöver fixa först” vad gällde den europeiska lanseringen, och sade att den kommer bli “ganska tidigt” 2014 för USA, och “har inget att säga än” vad gäller Europa.

Det är en fantastisk intervju överlag, där han diskuterar Sonys plan att “rädda” Vita, samt hur roligt de hade på Microsofts bekostnad under presentationen.

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+