Spearhead Games Tiny Brains-demo på PAX Prime

Älskar du pusselspel? Spearhead Games har utannonserat sina planer att släppa sitt debutspel, Tiny Brains, som en lanseringstitel för PS4. Dessutom kommer en spelbar demo finnas tillgänglig på PAX Prime.

Tiny Brains blev uppmärksammat som ett av de första PS4-spelen som verifierades efter att Sony avtäckte konsolen tidigare i år. En demo av Tiny Brains fanns spelbar vid E3, där den fick mycket uppmärksamhet; det var dessutom en av ett fåtal PS4-titlar som var spelbara på eventet. Senare i augusti kommer PAX Prime-besökare kunna plocka på sig en PS4-kontroll och prova ett spelbart demo med nya tillägg designade av Spearhead för eventet.

Spearhead Games Tiny Brains-demo på PAX Prime

Tiny Brains’ characters

Tiny Brains är ett pusselspel för samarbete, där spelarna är labbråttor som försöker fly från komplexa pussel skapade av en galen vetenskapsman. Varje labbråtta har en unik kraft – Create, Vortex, Teleport, eller Force – som är nödvändig för att lösa varje pussel. Råttan med Create-kraften kan tillkalla sig ett stort block som kan användas som vikt för switchar eller till och med som ett steg för att nå höga platser. Råttan med Vortex-kraften kan dra till sig objekt medan den med Force kan skjuta ifrån sig dem. Sist men inte minst kan råttan med Teleport byta plats med objekt.

Tiny Brains spelare arbetar tillsammans

Tiny Brains E3-demo innehöll en rad nivåer designade för fyra spelare att arbeta tillsammans för att lösa varje rums pussel. Utvecklarna lyckades få till en fantastisk balans mellan de fyra unika krafterna, så att alla är nödvändiga men utan att någon är bättre än de andra. Pusslen involverade bland annat fungerande switchar och nivåer där alla fyra spelare behövde komma över stora klyftor. Kommunikation och samarbete är båda viktiga element bakom Spearheads vision för spelet.

Tiny Brains kommer också att innehålla ett stort antal självstående utmaningar, och ett fåtal av dem var spelbara på E3. En humoristisk utmaning involverade att skydda en sorts fågel från att bli attackerad av en svärm andra fåglar. Det fungerade som någon slags tower defense-spel, och spelarna skulle hålla huvudfågeln vid liv genom att sätta eld på de attackerande fåglarna. I en annan utmaning skulle spelarna se till att en boll inte ramlade av från en ständigt roterande tub. Utmaningen slutar först när bollen är förlorad, och hindren genereras slumpmässigt medan nivån pågår. Baserat på E3-demon innehåller det här spelet utmaningar, samarbete, humor och underhållning i lika mängder.

Tiny brains och PS4

PS4 Spearhead Games Tiny Brains-demo på PAX Prime

Tiny Brains

Tiny Brains ser verkligen ut som ett pusselspel att se fram emot i PS4. Med fantastisk grafik, humoristiska utmaningar och lekfulla karaktärer är Tiny Brains något att se fram emot till den kommande PS4-lanseringen.

Sony har fortfarande inte avslöjat någon information om PS4s lanseringsdatum annat än att det är “till helgdagarna 2013”, vilket gör att Tiny Brains lansering också är lite osäker. Men Spearhead planerar att släppa spelet samtidigt på PS4, Xbox Live Arcade och Steam någon gång sent 2013. Pax Prime äger rum från den 30 augusti till den 2 september, så håll utkik för de största nyheterna och bevakning från eventet.

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+