PS4 Spel

Vad kan vi vänta oss från PS4-spel? Den nya PS4 ska vara den ultimata spelkonsolen, “en nästa generations konsol för gamers – gjord av gamers – helt fokuserad på spel.” Det är alldeles för enkelt att glömma verklighetens värld när man tänker på de oändliga möjligheterna som finns med nästa generations konsolspel för PS4.

Med PS4s nya förmågor kan gamers nu spela på nya, revolutionära sätt. Till exempel kommer förstapersonsskjutarspel aldrig bli desamma igen efter PlayStation 4s sociala delningsfunktion, som gör att strategier snabbt kommer att sprida sig i gemenskapen och att du nu måste hålla dig uppdaterad om alla senaste utvecklingar för att hålla dig på topp i spelet. Sedan kommer alla single player-spel att påverkas.

När du tänker på utvecklingen av datorer och utvecklingen av spel, har det alltid varit spelutvecklare som pushat hårdvaran till det extrema. Alltid använt sig av varje tillgänglig molekyl av processorkraft precis hela tiden. Och med den nya PS4-spelkonsolen, så kommer utvecklaren att ha mycket kraft att ha att göra med. Det är därför jag, du, och massor med andra människor inte kan vänta på att få gå ut och köpa de senaste PS4-spelen – för att se vilka fröjder dessa nya teknologiska under kan erbjuda.Spel för nya PS4 konsolen från Playstation
Den här maskinens nya egenskaper kommer verkligen att helt förändra spelindustrin, och det kommer att finnas många nya PS4-spel tillgängliga de kommande månaderna.

Här är Sonys exklusiva
PS4-spel vid lanseringen

·         DC Universe Online (SOE)

DC Universe Online var ett av de första stora MMOerna att ta sig till konsolerna. Det lanserades samtidigt för PS3 och PC tidigt 2011, och bjöd in spelare att skapa sina egna superhjältar som kunde gå med i Justice League eller Secret Society of Super Villains, beroende på hur god eller ond spelaren ville vara. Efter en ändring till att det blev fritt att spela har det actiontunga DCUO-spelet fått en trogen grupp anhängare genom flera köttiga expansioner, och nu är allt på väg till PS4. Du är fri att utforska Gotham och Metropolis där du genomför diverse uppdrag som en avatar du själv kan ändra och designa med vilken symbol du vill. Den stora delen av spelet är gratis, med en extra insättningen om du vill nå grejor på högre nivåer.

Som tur är behöver inte PS4-spelare börja med ett helt nytt och möjligen dåligt            befolkat onlinespel. PS3- och PS4-spelare kommer att spela sida vid sida, vilket är någonting som DCUO-producenten Larry Liberty tycker är mycket viktigt. PlayStation 3 DCUO-spelare som bestämmer sig för att inte övergå till den nya konsolen denna höst kommer att kunna flytta över senare utan några extra kostnader.

Liberty proklamerar också att DCUO kommer att slå spelets existerande upplevelse tack vara konsolens hårdvara. Spelet fick starkt positivt respons på PS3. Försäkra dig om att PS4-versionen kommer att bli lika bra, om inte bättre.

Releasedatum: Oklart, 2013

·         Driveclub (Evolution Studios)

Bildårar är vana vid att sätta ned tänderna i torftiga Gran Turismo-detaljer–men Evolution Studios är här för att sätta stopp för den trenden. Efter att ha imponerat fansen med MotorStorm-serien har de nu tagit saker till en helt ny detaljnivå med sin nya racing-IP Driveclub. Vi talar om fullständigt förstapersonsperspektiv istället för typisk cockpitsyn, och förbluffande kännedom om exakta återspeglingar för varje licensierat fordon. Det är mer eller mindre bilporr, och dess tilltänkta målgrupp kommer att älska det.

Social sammankoppling, det senaste inom grafik och världens bästa superbilar är med i det här senaste spelet från Evolution Studios. DriveClub är nästa generations racingspel där du kan starta en klubb och utmana världen.

Releasedatum: Vid lansering

·         Killzone: Shadow Fall (Guerrilla Games)

Gör dig redo att hugga ännu fler Helghast-anhängare i halsen. Det fjärde stora Killzonespelet i den långgående serien var definitivt det snyggaste spelet vi sett hittills, med expansiva futuristiska stadslandskap och blindande explosioner. Det ser ut som om du kommer vara mot otroligt tuffa odds, då Helghast har osynlighetsteknologi för att infiltrera dina trupper. Men sen har du ju också turen att hänga från en helikopter och träffa fiendesoldater i huvudet. Oddsen kanske är lite jämna trots allt.

Sonys team har gjort ett fantastiskt jobb med Killzone: Shadow Falls grafik, som kastar dig direkt in i scifivärlden. Spelet är visuellt förbluffande och är en fantastisk indikator för vad utvecklare kan göra med PS4s uppgraderade AMD x86-baserade åttakärniga CPU och en förbättrad GPU med 8GB GDDR5 RAM. Nivåerna innehåller komplett bumpmapping, vackert detaljerade texturer och bländande snabb framerate.

För att summera har spelet gjort ett dugligt jobb att bryta den något trötta spring-och-skjut-spelstilen från dess föregångare, medan den samtidigt visar hur fantastisk PS4s teknologi är och hur utvecklare kan använda den för att uppgradera kontroller och skapa en ny och förbättrad spelkänsla.

Releasedatum: Vid lansering

·         Knack (Sony)

Knack avtäcktes officiellt på PlayStation meeting 2013 den 20 februari, och är ett action-TV-spel som utvecklades av Japan Studio i samarbete med PS4s huvudarkitekt Mark Cerny.

Spelet handlar om huvudkaraktären Knack, en mystisk varelse skapad av en mänsklig doktor som fann ett sätt att föra samman antika reliker och ge dem medvetande. Knack är ett äventyr för alla åldrar, som berättar berättelsen om en gullig konstruktion skapad att skydda mänskligheten från trollarméer. Det visuella har en charmerande, Pixar-liknande känsla, och mekaniken verkar riktigt intressant: som det ser ut kommer Knack att kunna ändra sin form för att lösa pussel (genom att bli osynlig) eller ta på större fiender (genom att förstora sin polygonala massa för att svälla upp inför en fight). Knack har fantastiska förmågor; han kan transformera sig till en gigantisk maskin genom att inkorporera fler reliker till sin kropp.

Med ett färskt koncept och löftet om en fantastisk historia är Knack definitivt en lanseringstitel värd att köpa.

Releasedatum: Vid lansering

·         Warframe (Digital Extremes)

Warframe förväntas släppas till PS4 någon gång 2014, och är ett co-op skjutarspel med snabbt tempo och 11 intressanta uppdrag, från svärmliknande lägen till lönnmord. Spelet är ett tredje persons skjutarspel där karaktärerna får fantastiska superkrafter.

PS4 börjar se ut att bli ett riktigt trevligt hem för free-to-play-spel, och den samlingen inkluderar nu även Warframe. Det lanserades på PC i mars 2013 och är ett co-op tredjepersonsskjutarspel från Digital Extremes, utvecklarna bakom The Darkness 2 och det senaste Star Trek-spelet. Du spelar gudalika varelser i ett krig över jordens öde, och låser sakta upp nya krafter och nivåbonusar medan du spelar.

Vad gäller grafik lyckas spelet hålla sig unikt, och alla funktioner inkluderas även gratis, förutom att du måste köpa saker du behöver förse dig med genom diverse mikrotransaktioner. Spelet ser lovande ut–dock fick det inte speciellt bra recensioner när det släpptes på PC. Förhoppningsvis kan utvecklarna arbeta på några av buggarna innan det lanseras på PS4.

Releasedatum: Sent 2013

Vi kommer att hålla ett öga på spellanseringar för PS4, så håll utkik för fler nyheter, recensioner och annan relevant information. Det kommer antagligen inte bli speciellt många billiga spel för PS4 till att börja med, men förhoppningsvis kommer vi även kunna peka våra besökare till spel med de bästa priserna.