Hur Tiny Brains utnyttjar möjligheterna i Dual Shock 4

När stora delar av diskussionen kring nästa generations konsoler handlar om upplösningar och hästkrafter, så är det lätt att missa att Playstation 4 också har en hel del andra ess i rockärmen. Många av dessa ligger inbäddade i själva kontrollen, Dual Shock 4. Genom dess inbyggda touchpad, ljusmätare och dela-funktion utökas möjligheterna och upplevelserna  inom många redan existerande spel och genrer.

En titel som verkligen satsar på att utnyttja dessa unika funktioner är Tiny Brains, ett kooperativt pusselspel från utvecklaren Spearhead Games. Denna indietitel låter dig och dina vänner ta kontroll över ett av fyra olika försöksdjur, vars unika superkrafter sedan används för att tillsammans lösa pussel och problem i olika luriga och hotfulla miljöer. Det finns också ett spelläge vid namn Tiny Trolls, som handlar mindre om att hjälpas åt och mer om att förstöra för de andra spelarna.

PS4 co-op action puzzle Hur Tiny Brains utnyttjar möjligheterna i Dual Shock 4Själva spelupplevelsen bygger på kommunikation, vilket utvecklaren har underlättat i och med ljusmätaren: den visar genom ett färgkodsystem vem av dina medspelare som kontrollerar vilket försöksdjur.  ”Så att du vet vem du ska skrika på”, förklarar Malik Boukhira, en av grundarna.

Utvecklaren har också använt sig av den förbättrade kontrollens touchpad vilket ger möjlighet att peka på olika ställen på skärmen, med föresats att ytterligare underlätta kommunikationen mellan spelarna.

”Man kan använda detta för att peka på specifika delar av ett pussel där en annan spelare behöver hjälpa till med sina superkrafter, vilket är extra användbart när man spelar multiplayer online.”, lägger Malik Boukhira till.

Tiny Brains Hur Tiny Brains utnyttjar möjligheterna i Dual Shock 4Spelet skulle ursprungligen släppas i samband med konsolens lansering, men beräknas nu släppas 26:e november i Nordamerika. Än så länge finns det inget släppdatum för Europa, men vi är övertygade om att spelets sluga små försöksdjur kommer att ta sig över Atlanten snart nog. Vi hoppas att din hjärna är redo för en rejäl utmaning!

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+