Naughty Dog siktar mot att hetsa upp dig med 1080p, 60fps PS4-spel

Naughty Dog siktar mot att göra dig upphetsad (sexuellt) genom att sikta mot 1080p-upplösning och 60 ramar per sekund, inte bara i Uncharted 4: A Thief’s End, utan även i nuvarande- och kommande PS4-projekt.

Utvecklaren pressar gränserna hos plattformen genom att sikta på 1080/60FPS på föregående- och kommande titlar.

Naughty Dog Aims To Arouse You With 1080p, 60fps PS4 Games Uncharted 4 A Thief’s EndNaughty Dogs community-strateg Arne Meyer sade till Eurogame att studions PS3-projekt alla siktade mot 720p-upplösning och 60fps och att det inte hade kunnat behålla den visuella kvaliteten det levererade på en tidigare generation med högre upplösning och samma frame-rate.

The Last of Us var det mest efterlängtade post-apokalyptiska PS3-spelet förra året och även det mest framgångsrika nya IP. Naughty Dog:s första spel till den nya generationen kommer att vara en remastered-utgåva av just The Last of Us, med stadiga 1080p och 60fps.

1080p/60fps blir nu standard för denna generation.

Men att bygga The Last of Us Remastered har tillåtit Naughty Dog att bli mer familiära och säkra på PS4 och Meyer sade att det redan givit dem ett försprång för när de skall börja arbeta på Uncharted 4.

Naughty Dog Aims To Arouse You With 1080p, 60fps PS4 Games The Last Of Us Remastered“Jag tror att det är vad vi vill sikta mot med allting vi gör med denna generation”, sade Meyer, “det var nog lite målet när vi byggde PS4-motorn. Låt oss se om vi kan göra detta och slå det. Vi slog det med The Last of Us Remastered, så varför inte fortsätta?”.

Meyer kommenterade att The Last of Us emellanåt dippar under 60fps, men det “kommer inte att bli någonting massivt där du kan se skillnaden”.

The Last of Us Remastered kommer ut den 29:e juli, men det är uppenbart ospelbart nu eftersom det tippar under 60fps.

Titelstjärnan är en äldre Nathan Drake som har varit ur spelet i flera år. Tvingad tillbaka in i världen av tjuvar börjar han ett äventyr på resande fot för att lösa upp en historisk konspiration bakom en mytomspunnen pirat-skatt.

Naughty Dog, ni hade ETT jobb!

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+