Octodad: Dadliest Catch drar in stöd för PlayStation Move

Letar du efter ett PS4-spel för barn? Octodad: Dadliest Catch  är uppföljaren till superhitten Octodad! Den här gåtten har vår bläckfiskige protagonist fastnat helt i ett bekymmer som innehåller både hans frus allt större misstro, och en fruktansvärd resa till akvariet!

Är du pappa nog att kontrollera bläckfiskfadern då han försöker gömma sin vattennatur från sin familj samtidigt som han håller sina ihopsnurrade tentaklar vid liv?

Octodad stödjer PS Move

PS4 adventure game Octodad Dadliest Catch drar in stöd för PlayStation MoveSony missar aldrig en chans att avslöja ton med nya saker, och de körde på ordentligt under onPAX Prime 2013 – bara en dryg vecka efter att de avslöjade över 50 nya spel i Tyskland. De sparkade av avslöjanden med en väldigt sliskig lem genom att berätta att Octodad: Dadliest Catch  kommer att stödja PlayStation Move-kontroller på PS4.

“Vi har velat syssla emd rörelsekontroll ett bra tag vid det här laget,” förklarade Kevin Geisler på PlayStation-bloggen. “Då Octodad är ett spel som involverar att kasta runt med tentaklar i en 3D-rymd, så kändes det utmärkt att involvera spelarens kropp. Det känns naturligt att kontrollera Octodads lemmar en mot en, och som tur är sabbar det inte för hans tokiga rörelser.”

Spelet använder just nu en enda rörelsekontroll, och du kan byta mellan lemmarna med hjälp av Move-knappen. För att röra dig viftar du helt enkelt med tillbehöret i ordningen du vill – allt låter väldigt intuitivt och det verkar passa spelet utmärkt. Du kan kolla på en demo över kontrollerna här.

PS4 strategy and simulation game Octodad Dadliest Catch drar in stöd för PlayStation Move“När vi började tänka på PS4-utveckling, så var vi oroliga för att vi skulle dra ut spelet för mycket genom att lägga till ännu en plattform,” fortsatte Geisler. “Men att göra om spelet till PS4 gick överraskande snabbt, och eftersom vi har det i fungerande läge så har vi kunnat experimentera med unika möjligheter som PlayStation Move.”

Kommer du att använda rörelsekontrollen, eller kommer du hålla dig vid den beprövade DualShock 4?

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+