PS4s Knack är kul (och utmanande) för alla åldrar

Vill Sony ha en ny maskot eller ett barnspel för PS4 som fungerar för alla åldrar? Det är oklart vad Sonys syfte är med Knack, det PS4-exklusiva spelet som utvecklas av Studio Japan. Ett spel för alla åldrar tycks vara viktigt för Mark Cerny, skaparen till Knack. Ja, Knack inspirerades av en brist på PS4-spel som riktades åt barn och familjer.

I kort representerar barnspelet Knack en ihopslängd hög med idéer designade för att rikta sig åt olika typer av spelare. Äldre spelare nostalgiska efter Cernys tidigare plattformprojekt kommer att känna sig som hemma med Knack, men dess tillgänglighet gör att nästan vem som helst kan spela det.

PS4 games for children PS4s Knack är kul (och utmanande) för alla åldrarKaraktären Knack är som Cerny beskriver honom ett ”rasande monster” som kan bli allt från en meter lång till 10 meter eller längre. Hans storlek är helt beroende av föremål som kallas ”reliker”, som han kan upptäcka genom att utforska diverse miljöer medan han dödar den varierande uppsättningen fiender han stöter på.

Men att luras av Knacks nästan Pixar-liknande charm är som att döma en hund efter håren. En demonstration med några av de nya, aldrig tidigare sedda områden av spelet gjorde det klart att Knack kan vara mycket ansträngande och utmanande, speciellt eftersom du kan förändra svårighetsgraden för att göra det svårare om standardinställningen inte fungerar med din egna nivå.

Även om Knack presenteras linjärt finns många gömda vägar som ber om att bli utforskade bakom de förstörelsebara objekten. I många av dessa områden kan du hitta skattkistor, och i dessa kistorupptäcker du delar av vissa av spelens många prylar och vapen.

PS4 game for kids PS4s Knack är kul (och utmanande) för alla åldrarNågon som Cerny fokuserade en hel del på under denna demo var vad han kallade ”assymetrisk” drop-in, drop-out co-opmultiplayer. Knacks co-op är endast lokal – så du kan inte spela med dina polare över nätet – men idén här är inte nödvändigtvis att ha en upplevelse likt dina vänners. Istället är Knacks co-op designad för att fungera för barn, eller som Cerny säger, ”föräldrar som spelar med barn.” Genom att tillåta en andra spelare, en metallversion av Knack med namnet ”Robo Knack”, så kan mindre skickliga spelare få en del av äventyret utan att förhindra utveckligen eller sakta ned spelet.

Knack släpps tillsammans med PS4 i Nordamerika den 15 november och den 29 november i andra delar av världen.

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+