PS4s PlayRoom har allt jag inte visste att jag saknade

Innan gårdagen trodde jag att jag tagit reda på allt jag hade attt vara exalterad om angående PlayStation 4 år 2013. Jag ville spela Watch Dogs och Assassin’s Creed IV: Black Flag. Jag var exalterad atttt veta att Sony tänker dra igång med fantastiska nedladdningsbara spel som Resogun, Contrast,   coh Tiny Brains.

Men vad jag inte insåg om PS4-lanseringen var att saken jag skulle bli mest exalterad inför skulle vara någonting som kom förinstallerat på varje konsol.

PlayRoom: hur fungerar det?

PS4s PlayRoom har allt jag inte visste att jag saknadePlayRoom är inte så mycket av ett spel utan snarare en leksak. Men oavsett vad är det en av de coolaste och mest imponerande leksakerna jag lekt med på åratal.

Tänk på PlayRoom som ett exempel på vad PS4, PS4 Eye, och DualShock 4 är kapabla att åstadkomma. Den korta demonstratiion jag såg gick igenom en hög egenskaper som använder sig av olika komponenter för att forma en välutvecklad och otroligt rolig liten leksak.

Att skanna föremål betonade de olika motorerna i den nya kontrollen som gav en mer diskret och unik mullrande känsla. Små robotar som gick runt framför TVn kunde sparkas och slås, eller om du är lite mer lekfull av dig, så kunde du täcka för ditt ansikte för att få dem att gå runt på golvet och leta efter dig. När du sen väl hoppar fram skuttar de upp och ned av upphetsning. Japp, jävligt häftigt.

PlayRoom's Små robotar PS4s PlayRoom har allt jag inte visste att jag saknadeDu kan också suga upp robot in i kontrollen, och känna hur de skuttar runt när du skakar den. Genom att röra på pekskärmen kan vi se in i DualShock 4, där robotar hänger på insidan av den överfyllda kontrollen. Genom att trycka på knappar kan vi sen ändra ljuset, och genom att vända på kontrollen kan de glida runt med den.

Återigen är det extremt enkelt i teorin, men det är otroligt kul i praktiken. Det här kan vara en av de bästa användningarna jag sett av rörelse- och kamerateknologi i spel, och jag kan inte vänta på att få se mer.

 

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+