Pure Chess omringar | shackmattar PS4 i april

Pure Chess kommer till PlayStation 5 den 15 april i USA och den 16 april i Europa enligt Ripstone Games.

Spelet har bland annat världsomfattande leaderboards, full HD 1080p och 100 schackproblem att fundera lite extra över. Det erbjuder även teknikguider på tre svårighetsnivåer. Spelarna kan välja mellan schackbräden från Staunton, Checker och Williams, samt exteriörerna museum, takvåning och bibliotek. Du kan se PS4-bilder från den VooFoo Studiosutvecklade titeln i videon nedan.

Pure Chess omringar shackmattar PS4 i aprilPure Chess lanserades på Nintendo 3DS och Wii U den 20 mars med en funktion som tillåter spelare att spela mot sina vänner på Wii U, Nintendo 3DS, iPad, iPhone, iPod, PS3, PS Vita och Androidmaskiner. Ripstone Creativeproducenten Phil Gaskell sa i oktober att Nintendo gick med på att tillåta den här funktionen i Pure Chess för att Nintendospelare ska kunna spela mot sina vänner på andra konsoler.

“Japp, inga problem. Spelare på andra konsoler ska kunna möta Wii U-spelare. Smartphonespelare ska till och med kunna vara med. Inga problem.” sa Gaskell till Eurogamer. “Vi håller fortfarande på att tala med Sony om att få dem att släppa lite på sina policies och vi tror inte att de kommer ha några problem med det. Så när vi släpper Pure Chess kommer du kunna spela mot Wii U-, 3DS-, iOS- och Androidspelare. Och när vi har patchat Playstation så kommer även dessa konsoler läggas till i mixen.”

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+