The Crew: Ett revolutionärt action och bilspel

Ett par stora kommande IP:n för den nya generationens konsoler är ”persistent world”-spel som The Crew, ett bilspel till PS4. Med The Crew, så blev Ubisoft den senaste utgivaren som gick in i den ”persistent world”-ringen. Utvecklad av Ivory Tower och Ubisoft Reflection, så placerar The Crew spelare bakom ratten på flera drömfordon och släpper dem sedan lösa på en enorm USA-karta.

Storleken på spelets omgivning är det första som slår spelaren; runt 5 000 kvadratkilometer i storlek, så har The Crews karta en helt öppen värld, fylld med avsides belägna vägar, bergspass, torra öknar och frodiga skogsmarker som existerar emellan dem.

PS4 The Crew Ett revolutionärt action och bilspelDet andra som slår en är spelets fantastiska grafik. Spelet har en frame rate som är otroligt smidig, men det är detaljerikedomen som ser ut som om den har spillts från en biltillverkares EPK som fångar ens uppmärksamhet. Solstrålar studsar från motorhuvar och spelare kan se stadsbilder som reflekteras i den slätade lacken på en Lambourghini.

Så The Crew ser fantastiskt ut, den erbjuder ett stort utrymme att springa omkring i och dess karta är fylld till bristningsgränsen med tävlingar. The Crew är en arcade racer med ett RPG-element som tillåter spelare att låsa upp nya bilar, tävlingsfunktioner och bilanpassningsfunktioner för varje uppdrag som de klarar av.

Men vad som verkligen säljer The Crew är hur lätt som spelare kan slå ihop sig och utlösa förödelse på vägarna. I grund och botten är The Crew byggt för att tillåta spelare att slå sig ihop med kompisar eller fullkomliga främlingar på momangen. Medan de tar sig igenom världskartan så kommer de oundvikligen att stöta på andra förare och att synka med deras spel görs genom ett enkelt knapptryck.

PS4 car racing game The Crew Ett revolutionärt action och bilspelDet finns dock en hake: spelare måste vara ständigt uppkopplade för att spelet skall fungera. Det här betyder inte att spelet inte kan spelas solo, det betyder bara att det inte kommer att fungera utan en internetanslutning. I slutändan är The Crews svåraste förfrågning kanske sitt krav på att ”alltid vara online”, då det är ute efter att vara nästa steg i en evolution för genren ”open-world arcade racers”. Det kommer bara misslyckas ifall spelare inte är uppkopplade i tillräckliga antal för att hjälpa det att sälja som smör.

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+