Installera en SSD eller HHD för att snabba upp spelets laddtid med 20 eller fler sekunder

PS4 kommer med en ganska dugligt stor hårddisk på 500GB. Hårddisken kör på 5400 RPM, men det kan lätt uppgraderas till en bättre disk utan att man behöver trotsa garantin. Men varför sluta där? Vad händer när standarddisken byts ut mot en solid state-disk eller en hybriddisk? Testerna från riktiga världen har börjat komma nu, och resultaten är faktiskt ganska överraskande.

Folket borta på Tested jämförde standarddisken, en hybriddisk, och en SSD med ett antal olika uppgifter på PS4. Överlag presterade SSD bättre än standarddisken, men resultaten var shockerande nära. Som det visar sig presterade HHD nästan lika bra som SSD, men vid en bråkdel av kostnaden.

A SSD or HHD test   Installera en SSD eller HHD för att snabba upp spelets laddtid med 20 eller fler sekunderNär man startade systemet med standarddisken tog det strax under 26 sekunder att nå PS4s användargränssnitt. Hybriddisken sjönk ned till 20.3 sekunder, och SSD lyckades få ned det till 19.5 sekunder. Med den endast digitala versionen av Killzone tog standarddisken runt 60 sekunder att ladda en karta.

I jämförelse tog hybriddisken bara 42 sekunder, och SSD kör bort all konkurrens vid 39 sekunder. När man laddar den skivbaserade versionen av Knack (redan installerat), tog det för HDD strax under 40 sekunder. Å andra sidan var HHD och SSD bara en bråkdel av en sekund ifrån varandra, bägge runt 34 sekunder.

Okej, här handlar det om ett par sekunder åt vardera håll. Varför spelar det någon roll? I grund och botten blir det en hel del i slutändan med alla mindre prestationsmissar. Om du spenderar flera timmar i rad med att spela kommer du antagligen få uppleva flera dussintals laddskärmar. Medan ett par extra sekunder inte gör någon större skillnad per skärm, så gör det verkligen skillnad i slutändan.

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+