Nya generationens lagringsutrymme: PS4s hårddisk går att uppgradera

Om inte allt för lång tid kommer konsolaspelare att officiellt ha trätt in i den ”nya generationen” – med lanseringen av PS4 den 15 november, tätt följd av Xbox One. Medan en del gamers varit upptagna med att köra på med det väntade ”konsolkriget”, ser bägge konsoler ut att sälja i stora antal och introducera spelarna till helt nya spelupplevelser – med för- och nackdelar till vilket system som en kund än väljer (om inte bägge).

Oavsett vad ser lagringsutrymme ut att vara ett område som (mestadels) legat under radarn, under tiden då vi väntat på de två konsolernas kommande lansering. Med tanke på en del övervägningar som den växande storleken på spelfiler och HD-video, känns de 500 GB hårddiskar som är standard i både PS4 och Xbox Oneganska små.

PS4 console Nya generationens lagringsutrymme PS4s hårddisk går att uppgraderaMen det sagt kan fans precis som med PS3 även till PS4 uppgradera sina hårddiskar efteråt – men de kommer (förstås) behöva köpa den separata (och kompatibla) hårddisken för sina egna pengar. Från den officiella PS4-frågedelen på PlayStation Blog:

Kommer användare kunna byta ut PS4s standard 500 GB hårddisk? Vilka hårddiskstorlekar finns det stöd för?

PS4-användare kommer att kunna byta ut PS4s standardhårddisk. PS4s hårddisk används för att lagra nedladdade spel och videomaterial, spelens sparningar, filmer och bilder från spelen, och mer.

Vilken typ av hårddisk använder PS4?

Hard drive Nya generationens lagringsutrymme PS4s hårddisk går att uppgraderaPS4 har en 5400 RPM SATA II hårddisk. Användare kan välja att installera en ny hårddisk så länge som den följer dessa standarder, och så länge den inte är tjockare än 9.5mm samt är större än 160GB.

Med tanke på att den externa HD-supporten tagits bort från PS4, är det okänt hur processen att själv byta ut fungerar. Förvänta dig mer information om uppgradering av hårddiskar när vi närmar oss lanseringen (eller kort därefter), när kunder väl fått händerna på hårdvaran.

 

About Agneta Olson

Spelaren i mig njuter av utmaningarna i spel och teknologin bakom dem. Låt oss njuta av livet medan vi kan! Min Google+ * Om mig+