The last of us

The last of us anses av många vara ett av de bästa spelen som någonsin släppts till PS4. Det lanserades 2013 och är en blandning mellan action och äventyr. Du har kontrollen över en kille som heter Joel och har som uppdrag att smuggla en liten flicka som heter Ellie tvärs över USA. Det enda problemet är att du befinner dig i en apokalyptisk tid och kommer möta flera otäckheter på vägen. Du har flera vapen till hjälp när du ska dig förbi misstänksamma människor och andra kannibaliska varelser som vill göra livet surt för dig. Det tog tillverkaren Naughty Dog flera år att utveckla detta spel och man kan lugnt säga att det lönade sig.

Bra kritik från flera håll

Spelet släpptes först till PS3 och sedan släpptes en förbättrad version till PS4 året efter, alltså 2014. The last of us fick väldigt fin kritik för allt från storyn till karaktärerna, ljudeffekterna, grafiken och själva spelet. Det är än idag ett av de mest sålda spelen någonsin vilket är talande för vilket bra spel det verkligen är. Nu har man även släppt en uppföljare för dig som inte kan få nog av detta häftiga och underhållande spel.

En gripande story

En stor anledning till att The last of us blivit så himla populärt är den häftiga berättelsen som man inte kan slita sig från. Som vi skrev i början spelar du främst som Joel men du kontrollerar även Ellie under en kort sekvens. Du väljer själv om du vill attackera fienden rakt på eller om du vill smyga dig fram. Detta kan förstås även variera beroende på hur situationen ser ut i övrigt. Du kan välja att spela i single-player eller multiplayer. Många spelar först ut storyn på egen hand och spelar sedan tillsammans med andra när de har klarat ut den.