Topp 4 fakta om PlayStation du inte visste

Sedan PlayStation släpptes av Sony för drygt 25 år sedan har denna spelkonsol varit en fantastisk framgångssaga. Mycket har hänt på dessa år och här presenteras fyra otroliga fakta som visar på vilket inflytande den haft i världen. Läs vidare för att se vilka dessa är!

PlayStation – topp 4 fakta

1. Rekord i antal sålda enheter. Den ursprungliga konsolen för PlayStation var den första att uppnå 100 miljoner sålda enheter. Hittills är det bara PlayStation 1, PlayStation 2 samt Wii som har gjort denna bedrift.

2. Sony och Nintendo samarbetade. I början av 1990-talet samarbetade Sony och Nintendo ett litet tag. I samarbetet hade Sony idén om att förbättra spelkonsolen Super Nintendo Entertainment System (SNES) med en ny CD-ROM. Denna idé ledde inte till något längre samarbete och de gick skilda vägar. Däremot fick Sony chansen att utveckla en ny förbättrad version av SNES, nämligen vid namn PlayStation X. Denna spelkonsol lanserades 1993 och fick snart namnet PlayStation 1 för att skilja den från PlayStation 2.

3. En engelsman bytte namn till PlayStation 2. Även om det låter konstigt gjorde en 29-årig engelsman från Oxfordshire ett legaliserat namnbyte till PlayStation 2. Han gick sedan ut i media och skojade om att han i framtiden vill gifta sig med PlayStation 2.

4. Åtta spel fanns tillgängliga i starten. Vid första lanseringen av PlayStation fanns det endast åtta spel tillgängliga för spelarna att spela. Däribland Ridge Racer, Train Simulator, olika mahjongtitlar samt några andra intressanta spel. Trots denna begränsade mängd spel hade dessa spel ändå en enorm inverkan på hur framtida spel skulle utformas. Numera finns det otaliga mängder titlar på spel som kan spelas på PlayStation, inte minst tack vare dess ökade lagringskapacitet på upp till fem Terabyte. Det finns idag tusentals PlayStation-spel att spela och bland de mest populära är Grand Theft Auto V, Call of Duty och Minecraft.