Uncharted 4: A Thief’s End

Uncharted är en av de populäraste spelserierna som finns till PS4 och det är välkända Naughty Dog som ligger bakom samtliga av dem. A Thief’s End var det sista spelet i serien och det lanserades år 2016. Detta spel utspelar sig flera år efter 3:ans slut och du spelar fortfarande som huvudkaraktären Nathan Drake. Han jagade tidigare skatter men har nu gått i pension. Nu tvingas han återigen in i branschen efter att ha kommit i kontakt med sin försvunna bror. Spelet är en blandning av strider, pussellösande och utforskande av olika delar av världen. Det finns även ett multiplayerläge där du kan spela med upp till tio andra personer. Vi rekommenderar dock att du först spelar klart storyn då den är riktigt bra. Om du inte kan få nog av Drakes äventyr kan du sedan fortsätta att spela tillsammans med andra.

Spelets handling

När spelet börjar lever Drake ett stillsamt liv med sin fru ända tills hans försvunne bror dyker upp. Detta får Nathan att återigen kontakta sin gamla partner Victor ”Sully” Sullivan och ge sig iväg på en skattjakt. Detta får den rika och farliga affärsmannen Rafe Adler att samla ihop alla sina styrkor och försöka komma före dem till målet. Det har gått hela 15 år från där tredje spelet slutade när vi möter Drake igen. Spelet utspelar sig i bland annat Skottland, Madagaskar och Italien och miljöerna är helt fantastiska hela spelet igenom.

Recensioner och omdömen

Uncharted 4: A Thief’s End fick väldigt bra kritik både från medier och från spelare över hela världen. Det som framförallt prisades var själva spelupplevelsen och djupet i spelet. Även de visuella miljöerna och effekterna var något som fick mycket beröm. Några journalister nämnde grafiken och sa att den var den bästa i ett spel någonsin. Det om något säger hur bra spelet är.